Sezon Finaline Bir Yarış Kala Tarihî Başarı

Unico Sigorta’nın da desteğiyle yarışan Barkın Pınar’ın takımı TEXACO® Team AMS, 22 Haziran’da Misano’da düzenlenen TCR European Endurance şampiyonasının üçüncü ayağında şampiyonluğunu garantiledi. Gen1 kategorisinde yarışan Barkın Pınar-Zekai Özen ikilisi de şampiyonluklarını ilan etti.

TCR European Endurance Series’in üçüncü etabı İtalya’nın Misano Marco Simoncelli yarış pistinde yapıldı. Unico Sigorta’nın da sponsorluğuyla yarışan Barkın Pınar ve takımı TEXACO® Team AMS, sezon finaline bir yarış kala topladığı puanlarla Avrupa şampiyonluğunu ilan etti. Bu sonuç, aynı zamanda motor sporları branşında pistlerde genel klasmanda bir Türk takımının elde ettiği ilk Avrupa şampiyonluğu olarak tarihe geçti.

Sezon Finaline Bir Yarış Kala Şampiyonluk İlan Edildi

Misano yarışı sonucuyla birlikte Unico Sigorta’nın desteklediği Barkın Pınar Gen1 kategorisinde şampiyonluğunu ilan etti.

Unico Sigorta sponsorluğunda yarışan Sporcu Barkın Pınar yarışla ilgili şunları söyledi: “Dayanıklılık, strateji ve sürücülük becerilerinin ön plana çıktığı TCR European Endurance Series’te şampiyonluğu Türkiye’ye getiren ilk takım olduğumuz için gurur duyuyor; hem bireysel hem de takım olarak elde ettiğimiz tüm başarıları ülkemize armağan ediyoruz. Her ne kadar şampiyonluğumuzu ilan etmiş olsak da Slovakya’daki son etapta da elimizden geleni yaparak güzel bir kapanış yapmak istiyoruz. Geçtiğimiz yıldan bu yana her zaman yanımda olarak verdikleri destek için Unico Sigorta’ya teşekkür ediyorum.”

Uyumlu beraberlik ve iş birliğinin, bu büyük başarının anahtarı olduğunun altını çizen Unico Sigorta Genel Müdürü Ender Güzeler elde edilen zaferle ilgili açıklamalarda bulundu: “Unico Sigorta olarak Barkın Pınar ve takımının Avrupa şampiyonluğuna ulaşmasından büyük gurur duyuyoruz. Barkın Pınar gibi ülkemizde motor sporunun önemli isimlerinden birine destek olarak, ilkleri başardığı bu yolculukta yanında yer almak bizim için oldukça özel ve anlamlı. Geçtiğimiz yıl Türkiye şampiyonu olarak göğsümüzü kabartan Pınar, bu sene de Avrupa’da elde ettiği başarılar ile bizleri gururlandırdı. Disiplin ve dayanıklılığın ön plana çıktığı bu yarışlarda elde ettikleri tarihi başarılardan dolayı sporcumuz Barkın Pınar ve tüm takım arkadaşlarını kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.”