O kadar da şikayet etmeyelim; bu hafta evet yağış var ama hava sıcaklıkları düşmüyor, rüzgar da kuvvetli değil; yeter ki su baskını, sel veya dolu olmasın.
Ancak yağışlar bazı yerler için yağışlar bu hafta tehlike içeriyor. Bu hafta Salı ve Çarşamba günleri 2 gün  Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesi için ağır sağanak, su baskınları ve sel görülebilir, aman dikkat! Güney Doğu Anadolu’da risk içeren şehirler: Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Mardin, Batman. Doğu Anadolu’da ise Elazığ, Muş, Bingöl, Tunceli, Hakkari’de kuvvetli yağışlar, sağanak yağış bekleniyor. Bir de bölgenin topoğrafik ve dağlık  yapısı sebebiyle yüklü miktardaki yağış bir araya gelince sel için riskli bir yapı oluşturabiliyor.
Çarşamba gününde Orta ve Batı bölgelerde gök gürültüsü, şimşek, yıldırım ve dolu beklentisi var. Çarşamba kıyı Ege’de yağış geçişleri bekleniyor.
Yani hafta boyunca yurdun tamamı ıslanıyor. Hafta sonundan itibaren Orta ve Batı bölgelerden yağışlar çekiliyor. Güney Doğu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz için yağış beklentisi gelecek hafta için de sürüyor ve risk devam ediyor.  Ancak ülke genelinde sıcaklıklar düşmüyor. Sel ve su baskını, dolu hadisesi olmadığı sürece bir yağmurluk bir şemsiye ile bu havanın da keyfini çıkartabilirsiniz!